دوناتاز جمله شیرینیهایی است که با طعمهای بسیار متنوع طرفداران زیادی در سراسر جهان دارد. در فصل پاییز میتوان این شیرین خوشمزه را با پوره کدو حلوایی تهیه کرد. مهمترین تفاوت و مزیت این دونات نحوه پخت آن است؛ اکثر دوناتها در روغن سرخ میشوند اما این خوراکی برایتان در نظر گرفتهایم، در فر پخته میشود که باعث میشود کالری کمتری داشته باشد و خواص کدو حلوایی نیز حفظ شود. این دونات سالم وخوشمزه را میتوانید به صورت کرمدار، بدون کرم و یا شکری سرو کنید. دونات ویژه امروز در مدت زمان کوتاهی آماده شده و به عنوان یک صبحانه پاییزی به همراه چای، قهوه، انواع دمنوش سرد یا گرم فوقالعاده است.
پوره کدو حلوایییک و نیم پیمانهشکریک تا یک و نیم پیمانهآرددو پیمانهروغننصف پیمانهتخممرغ بزرگسه عدددارچینیک قاشق غذاخوریپودر زنجبیلنصف قاشق چایخوریجوز هندییک چهارم قاشق چایخورینمکنصف قاشق چایخوریبیکینگپودریک و نیم قاشق چایخوریشکر (برای رویه دونات)به مقدار لازمدارچین(برای رویه دونات)دو قاشق غذاخوری
مرحله اول
برای تهیه این دونات قبل از هرچیز باید پوره کدو حلوایی را آماده کنید. برای این کار ابتدا فر را با دمای 200 درجه سانتیگراد گرم کنید.
مرحله دوم
سپس کدو حلوایی را بشویید و با پوست به تکههای درشت برش بزنید و در سینی فر بچینید. داخل سینی یک پیمانه آب بریزید و آن را به مدت نیم ساعت تا چهل دقیقه در فر قرار دهید تا خوب بپزد. بعد از اینکه کدوها خوب پخته شد آن را از فر خارج کنید.
مرحله سوم
کدو حلوایی را از پوست آن جدا کنید و مدتی در آبکش قرار دهید تا کاملا خشک شود. سپس کدو حلوایی را به وسیله غذاساز یا مخلوطکن له و پوره کنید.
مرحله چهارم
برای شروع پخت دونات کدو حلوایی فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد گرم کنید و قالبهای دونات را با روغن کاملا چرب کنید.
مرحله پنجم
آرد، بیکینگپودر، نمک، دارچین، زنجبیل و جوزهندی را در یک کاسه بزرگ بریزید و به مدت 30 ثانیه مواد خشک را با هم مخلوط کنید. سپس این کاسه را کنار بگذارید.
مرحله ششم
در کاسه بزرگ دیگری روغن، تخممرغ، شکر و پوره کدو حلوایی را بریزید و با همزن برقی با سرعت معمولی هم بزنید تا خوب مخلوط شوند و مواد کاملا یکدست شوند.
مرحله هفتم
مواد خشک که قبلا با هم مخلوط شده به ترکیب کدو حلوایی اضافه کنید و با همزن با سرعت متوسط هم بزنید.
مرحله هشتم
مواد را در قیف بریزید و سه چهارم هر قالب دونات را با مایع دونات پر کنید.
مرحله نهم
دونات کدو حلوایی را به مدت 15 تا 18 دقیقه در فر قرار دهید. وقتی دوناتها کاملا پختند و روی آنها طلایی رنگ شد، قالب را از فر خارج کنید و پنج دقیقه کنار بگذارید تا کمی خنک شوند.
مرحله دهم
در کاسه جداگانه شکر و دارچین را با هم مخلوط کنید و دونات کدو حلوایی را در حالیکه هنوز داغ هستند در آن بغلتانید تا شکر و دارچین به آن بچسبد و سطح دونات کدو حلوایی کاملا با شکر و دارچین پوشیده شود.
نکات طرز تهیه دونات کدوحلوایی
- در صورتی که به قالب دونات دسترسی ندارید، مواد را در قالب مافین بریزید.
- اگر قیف در دسترس ندارید، مایع دونات را به وسیله قاشق در قالب ریخته و با پشت قاشق سطح آن را کمی صاف کنید.
- دقت کنید که حتما یک چهارم هر قالب خالی بماند تا جای کافی برای پختن دونات وجود داشته باشد در غیر این صورت ممکن است هنگام پخت مواد از قالب خارج شوند و تغییر شکل بدهند.
- برای تست پختن دوناتهایتان از خلالدندان استفاده کنید. کافی است خلال را در مرکز دونات فرو کنید، در صورتی که مواد دونات به چوب نچسبیده بود میتوانید اطمینان داشته باشید که دونات پخته است.
- اگر شکر و دارچین به دونات نچسبید یا در این کار دچار مشکل شدید کافی است کمی کره ذوب شده را با برس روی دونات بزنید سپس دوباره دونات را در شکر و دارچین بغلتانید.
- شما میتوانید دونات کدو حلوایی را گرم یا سرد سرو کنید.
- روی این دسر خوشمزه را میتوان به جای شکر و دارچین با انواع کرم شکلاتی و طعمدهندههای دیگر تزیین کنید.
- بهتر است این دونات بلافاصله سرو شود. در صورتی که قرار است دونات را برای مدتی نگه دارید بهتر است شکر و دارچین آن را به هنگام پذیرایی روی آن بریزید زیرا در صورتی که دونات گرم در پلاستیک یا ظرف در بسته قرار بگیرد شکر سطح آن آب شده و تر میشود.
- مقدار شکر مورد استفاده در این دستور تهیه مطابق سلیقه قابل تغییر است.
- درجه فر و زمان مورد نیاز جهت پخت دونات کدو حلوایی با توجه به نوع فر ممکن است کمی متفاوت باشد.