یک نقاشی متعلق به دوره تیموری در حراجی بهاره کریستیز به مبلغ ۷۸۱ هزار پوند و چند برابر بیشتر از برآورد اولیه به فروش رفت.
حراجی «هنر جهان اسلام و هند از جمله فرش و قالی های شرقی» در تاریخ ۲۷ آوریل (پنجشنبه هفتم اردیبهشت) در لندن برگزار شد و در مجموع میزبان عرضه و فروش ۳۲ اثر با خاستگاه ایرانی بود.
در میان حراج بهاره کریستی که مجموعهای از ۲۳۹ اثر تاریخی شامل قالی و قالیچههای دستباف، نمونههای برجستهای از نسخههای خطی، نقاشی، سرامیک و فلزکاری را برای فروش عرضه کرده بود یک نقاشی متعلق به دوره تیموری با عنوان «بایسنقر در پوشش سلیمان و ملکه سبا» متعلق به اواسط قرن ۱۵ میلادی در حالی به قیمت چشمگیر ۷۸۱ هزار و ۲۰۰ پوند (۹۸۱ هزار و ۸۹۰ دلار) برابر با حدود ۵۳ میلیارد تومان به فروش رفت که برآورد اولیه قیمت این اثر ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار پوند بود.
در توضیح این اثر آمده است: «به احتمال زیاد این تابلو شاه سلیمان و ملکه سبا را به تصویر میکشد که موضوعی رایج در نقاشی ایرانی بوده است. در فرهنگ اسلامی، سلیمان به عنوان پادشاه و پیامبر، شخصیت برجستهای است. آیات قرآن از سلیمان میگوید که ملکه سبا، پرستنده خورشید، را به اسلام دعوت کرد. گفته میشود که سلیمان رهبری گروهی شگفتانگیز از پرندگان، انسانها و جنها را بر عهده داشت و هم موجودات و هم عناصر را مطیع ارادهاش کرد. این تصویر که معمولاً به عنوان یک زوج بر تخت نشسته در وسط درباری متشکل از انسانها و حیوانات، پیکرههای بالدار و دیگر موجودات شگفت انگیز به تصویر کشیده میشود، از دهه ۱۴۸۰ میلادی به طور فزایندهای محبوب شد.
همچنین یک نقاشی با عنوان «زیبای لمیده» با امضای محمد باقر، نقاش ایرانی نیز دومین اثر گران ایرانی در این حراجی بود که ۱۶۳ هزار پوند فروش رفت. برآورد اولیه قیمت این نقاشی ۱۵۰ تا ۲۵۰ هزار پوند بود.
علاوه بر این، در آثار نفیس این حراج مجموعهای خیرهکننده از دستنوشتهها و نقاشیهای ایرانی و هندی از مجموعههای خصوصی و همچنین نمونههای چشمگیر کاشی و سفال به چشم میخورد.
فهرست کامل ۳۲ آثار ایرانی در حراجی اخیر کریستیز به همراه قیمت نهایی فروخته شده در سایت کریستیز قابل مشاهده است.
ایسنا