- خارجی, غذا و دسر

روش درست کردن دسر پلمبیر

دسر پلمبیر، یک دسر خوشمزه فرانسوی با ترکیبی از میوه های ژله ای یا میوه های تازه و خصوصا آناناس است. ترکیب ژله و بستنی دسر پلمبیر، برای هوای گرم مناسب است. شما می توانید در قالب بزرگ و یکجا و یا در قالب های تک نفره و لیوان های مخصوص صرف دسر، منوط به سلیقه خود این دسر را تزیین کنید.
 
 دسر پلمبیر گردویی:
مواد لازم برای پلمبیر :
 آب سرد      نصف لیوان
 پودر ژلاتین     2/5 قاشق غذاخوری
 تخم مرغ      2 عدد
 شکر      5 قاشق غذاخوری
وانیل     نصف قاشق چایخوری
 شیر      1 لیوان
 خامه      200 گرم
 بستنی وانیلی      3 قاشق غذاخوری
پودر گردو     نصف پیمانه 
طرز تهیه پلمبیر گردویی :برای تهیه ی پلمبیر گردویی، ابتدا پودر ژلاتین را با آب سرد مخلوط کنید و روی بخار آب قرار بدهید تا به روش بنماری ذوب شود. سپس زرده و سفیده ی تخم مرغ را جدا کنید و سفیده را با 1 قاشق شکر خوب بزنید تا پفکی شود و از ظرف نریزد مابقی شکر را همراه وانیل به زرده اضافه کنید و مخلوط کنید.

اکنون 1 لیوان شیر را به مخلوط زده شده ی زرده اضافه کنید و روی حرارت بگذارید تا گرم شود. اجازه ندهید بجوشد فقط در حدی که گرم شود. سپس از روی حرارت بردارید و خامه و بستنی را با هم مخلوط کنید و به مخلوط زرده و شیر اضافه کنید.

سپس پودر ژلاتین را بریزید و در آخر سفیده ی زده شده را به مواد اضافه کنید و سپس پودر گردو را مخلوط کنید و داخل قالبتان بریزید و به مدت 6-8 ساعت داخل یخچال بگذارید تا کامل بگیرد سپس آن را در ظرف مورد نظر برگردانید.

حالا یک لیوان شیر به مخلوط زده اضافه کنید و بزارید روی حرارت تا گرم بشه فقط گرم بشه نجوشه بعد از روی حرارت بردارید و خامه صبحانه و بستنی رو باهم مخلوط کنید و به مخلوط زرده و شیر اضافه کنید و بعد هم پودر ژلاتین رو بریزید و در اخر سفیده ی زده شده رو به مواد اضافه کنید وبعد پودر گردو خوب مخلوط کنید توی قالبتون

* می توانید از مخلوط پودر گردو و پسته استفاده کنید پودر پسته اختیاری است.
 
دسر پلمبیر انبه :
طرز تهیه دسر پلمبیر,تهیه ی دسر پلمبیر انبه

مواد لازم برای تهیه پلمبیر انبه :
شیر     1 لیوان
بستنى وانیلى یا انبه ای     1 لیوان
خامه فرم گرفته     1 لیوان و نیم
ژله انبه     یک بسته
ژلاتین     1 قاشق غذاخوری
انبه خرد شده     1 عدد
مغزیجات در صورت تمایل     به مقدار لازم

(من از خلال بادام و کمى پودر پسته استفاده کردم اختیاری است.)

 
طرز تهیه پلمبیر انبه :

بستنى و خامه را از قبل بیرون بگذارید تا یخ آن باز شود. پودر ژله را با نصف لیوان آبجوش حل ‌کنید. پودر ژلاتین را روى نصف لیوان آب سرد بپاشید تا پفکی شود سپس بگذارید تا به روش بن ماری حل شود، بعد هر دوتا را بگذارید تا خنک شود.

خامه را فرم بدهید، بستنی، خامه، شیر، مغزیجات و انبه ی خرد شده را داخل یک ظرف با هم مخلوط کنید تا یکدست شوند، بعد پودر ژله و ژلاتینی که خنک شده را به آن اضافه کنید و سریع هم بزنید تا مخلوط کاملا یکنواخت شود.

داخل قالب بریزید و در یخچال قرار بدهید. حدود 3-4 ساعت به آن زمان بدهید تا کامل بگیرد و بتوانید از قالب خارج کنید.

مواد لازم دسر تلمبیر آناناس :
 شیر      1 لیوان
 خامه فرم گرفته      1 لیوان
 بستنى      یک و نیم لیوان
 پودر ژله آناناس     1 بسته
 آب کمپوت آناناس     1 لیوان
 پودر ژلاتین      1 قاشق غذاخوری
 کمپوت آناناس     1 قوطى
 مغز بادام، پسته و گردو      مقدارى
بیسکویت نیمکوب شده     مقداری

 
طرز تهیه پلمبیر آناناس :
در مرحله اول بستنى و خامه را از فریزر بیرون بگذارید تا کمى نرم شود در این فاصله پودر ژله آناناس را با نصف لیوان آب کمپوت مخلوط کنید و بگذارید روى حرارت غیر مستقیم تا بن مارى شود و پودر ژلاتین را هم روى نصف لیوان دیگر آب کمپوت بپاشید و بعد از پفکى شدن آن را روی حرارت غیر مستقیم بن ماری کنید.

اکنون داخل یک کاسه شیر و بستنی و خامه را با هم مخلوط کنید و مغزیجات و تکه های آناناس را اضافه کنید و مخلوط کنید. (البته در این روش می توانید آناناس را حذف کنید)

بعد از خنک شدن ژله و ژلاتین هر دو را به مایع اضافه کنید و سریع هم بزنید اگر بیسکویت هم دوست دارید اضافه کنید و خوب مخلوط کنید و آن ها را داخل ظرف مورد نظر و یا داخل قالب قرار بدهید سپس داخل یخچال به مدت 3-4 ساعت قرار بدهید و بعد آن را از قالب جدا کنید یا با همان ظرف سرو میل کنید.
 
نکاتی برای تهیه ی پلمبیر آناناس :

اگر آب کمپوتتان کم بود از آب سرد براى ژلاتین استفاده کنید.

اگه مقدار آب آناناس کم بود، می توانید نصف آن را آب سرد بریزد.

اگر ترشی آناناس را دوست ندارید می توانید به دسر شکر اضافه کنید.

فریده کریمی

64 thoughts on “روش درست کردن دسر پلمبیر

  1. ۵ NP 40 Sigma, 50 mM sodium fluoride Sigma, 1 mM PMSF Sigma, 1 mM dithiothreitol Invitrogen, Carlsbad, CA, 2 Ојg ml pepstatin Sigma, 2 Ојg ml leupeptin Sigma, 2 Ојg ml aprotinin Sigma, and 1 mM orthovanadate Sigma cialis reviews However, other E2 concentrations did not change cell proliferation, with the exception of the highest concentration 100 ОјM, which was cytotoxic Figure 1C

  2. Thank you, I have recently been searching for information approximately this topic for a while and yours is the best I have came upon so far. However, what concerning the conclusion? Are you sure about the source?

  3. Hello would you mind letting me know which hosting company you’re working with? I’ve loaded your blog in 3 completely different internet browsers and I must say this blog loads a lot quicker then most. Can you suggest a good web hosting provider at a honest price? Cheers, I appreciate it!

  4. Hmm it seems like your website ate my first comment (it was extremely long) so I guess I’ll just sum it up what I submitted and say, I’m thoroughly enjoying your blog. I as well am an aspiring blog blogger but I’m still new to the whole thing. Do you have any suggestions for inexperienced blog writers? I’d genuinely appreciate it.

  5. Can I simply say what a relief to find a person that truly knows what they’re talking about on the net. You certainly understand how to bring an issue to light and make it important. More people need to read this and understand this side of the story. It’s surprising you’re not more popular because you surely have the gift.

  6. Howdy are using WordPress for your blog platform? I’m new to the blog world but I’m trying to get started and create my own. Do you need any coding knowledge to make your own blog? Any help would be greatly appreciated!

  7. I believe what you postedtypedbelieve what you postedtypedbelieve what you postedwrotesaidthink what you postedwrotesaidWhat you postedtyped was very logicala ton of sense. But, what about this?think about this, what if you were to write a killer headlinetitle?content?typed a catchier title? I ain’t saying your content isn’t good.ain’t saying your content isn’t gooddon’t want to tell you how to run your blog, but what if you added a titleheadlinetitle that grabbed a person’s attention?maybe get people’s attention?want more? I mean %BLOG_TITLE% is a little plain. You could peek at Yahoo’s home page and watch how they createwrite news headlines to get viewers to click. You might add a video or a pic or two to get readers interested about what you’ve written. Just my opinion, it might bring your postsblog a little livelier.

  8. Heya! I know this is somewhat off-topic but I had to ask. Does operating a well-established blog like yours take a massive amount work? I’m completely new to blogging but I do write in my diary daily. I’d like to start a blog so I can share my experience and views online. Please let me know if you have any suggestions or tips for new aspiring bloggers. Appreciate it!

  9. Excellent post. I used to be checking continuously this blog and I am inspired! Very useful information specially the final phase 🙂 I care for such info a lot. I used to be seeking this particular info for a long timelong time. Thank you and good luck.

  10. I know this if off topic but I’m looking into starting my own blog and was wondering what all is required to get set up? I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny? I’m not very internet savvy so I’m not 100% positive. Any tips or advice would be greatly appreciated. Thank you

  11. Hmm it seems like your site ate my first comment (it was extremely long) so I guess I’ll just sum it up what I submitted and say, I’m thoroughly enjoying your blog. I as well am an aspiring blog blogger but I’m still new to the whole thing. Do you have any helpful hints for first-time blog writers? I’d certainly appreciate it.

  12. I was wondering if you ever considered changing the layout of your blog? Its very well written; I love what youve got to say. But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it better. Youve got an awful lot of text for only having one or two images. Maybe you could space it out better?

  13. Have you ever thought about creating an e-book or guest authoring on other sites? I have a blog centered on the same information you discuss and would really like to have you share some stories/information. I know my audience would value your work. If you are even remotely interested, feel free to send me an e-mail.

  14. This is very interesting, You are a very skilled blogger. I have joined your feed and look forward to seeking more of your fantastic post. Also, I have shared your web site in my social networks!

  15. Yesterday, while I was at work, my sister stole my iphone and tested to see if it can survive a forty foot drop, just so she can be a youtube sensation. My iPad is now broken and she has 83 views. I know this is entirely off topic but I had to share it with someone!

  16. Howdy! I could have sworn I’ve been to this site before but after reading through some of the post I realized it’s new to me. Nonetheless, I’m definitely happy I found it and I’ll be bookmarking and checking back often!

  17. I’m really enjoying the design and layout of your site. It’s a very easy on the eyes which makes it much more enjoyable for me to come here and visit more often. Did you hire out a designer to create your theme? Excellent work!

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *